Fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus er en tradisjonell nytelse som garantert vil imponere. De bringer sammen mør fisk blandet med krydder, og skaper et lett, men likevel tilfredsstillende måltid som føles som hjemme.
Denne oppskriften handler ikke bare om å lage middag, det handler om å skape en trøstende opplevelse.
En luftig fiskebolle som svømmer i en fløyelsmyk hvit saus, perfekt å servere over kokte poteter eller sammen med dampede grønnsaker. Det er en rett som vil varme hjertet ditt og fylle magen.
Fiskeboller i hvit saus
Course: Fisk4
15
minutes20
minutes300
kcalIngredienser
500g hvit fiskefilet (som torsk eller hyse), uten skinn og bein
1 kopp melk
1/2 kopp brødsmuler
1 egg
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/4 ts muskatnøtt
- For hvit saus
4 ss smør
4 ss universalmel
2 kopper melk
Salt og pepper etter smak
Finhakket persille til pynt
Instruksjoner
- Tilbered fiskeblandingen: Bland fiskefiletene i en foodprosessor til en jevn masse. Tilsett melk, brødsmuler, egg, salt, hvit pepper og muskatnøtt. Bland til blandingen er godt blandet.
- Form fiskebollene: Form blandingen til små kuler med våte hender, omtrent på størrelse med en golfball.
- Kok fiskebollene: La en stor kjele med saltet vann koke forsiktig. Slipp fiskebollene forsiktig i vannet og kok i ca 5-7 minutter, eller til de flyter til overflaten. Fjern dem med en hullsleiv og sett til side.
- Lag den hvite sausen: Smelt smøret på middels varme i en kjele. Rør inn melet og stek i 1-2 minutter til det er gyldent. Pisk inn melken gradvis under konstant omrøring til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
- Kombiner og server: Tilsett de kokte fiskebollene forsiktig i den hvite sausen og varm gjennom. Serveres varm, pyntet med hakket persille.