Fløtegratinerte Poteter med Melk
|

Fløtegratinerte Poteter med Melk

Se for deg en rett som kombinerer kremet til melk med den beroligende teksturen til møre poteter. Denne fløtegratinerte poteter med melk-oppskriften er din go-to-løsning for en overbærende side som hever ethvert måltid. Enten det er en høytidsfest eller en uformell middag, vil disse gratengpotetene få alle til å strekke seg i sekunder.

Det fine med denne oppskriften ligger ikke bare i smaken, men i dens enkelhet. Med bare en håndfull ingredienser kan du lage en deilig kremet rett som passer fantastisk sammen med stekt kjøtt eller kan stå alene som en vegetarisk glede. I tillegg er det den perfekte måten å bruke opp potetene som sitter i pantryet ditt.

Fløtegratinerte Poteter med Melk

Fløtegratinerte Poteter med Melk

Course: Snacks, Grønnsaker
Porsjoner

6

Forberedelsestid

15

minutes
Koketid

1

hour 
Kalorier

300

kcal

Ingredienser

  • 6 mellomstore poteter, skrelt og i tynne skiver

  • 2 kopper melk

  • 1 kopp tung krem

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 ts salt, juster etter smak

  • 1/2 ts sort pepper

  • 1/4 ts muskatnøtt

  • 1 kopp revet ost (f.eks. Gruyère eller cheddar) til topping

  • Smør til å smøre bakebollen

Veibeskrivelse

  • Forbered ovnen: Forvarm ovnen til 190°C. Smør en ildfast form med smør.
  • Legg potetene lagvis: Plasser halvparten av de skivede potetene i bunnen av den tilberedte bakebollen. Dryss over salt, pepper og hvitløk. Hell halvparten av melke- og fløteblandingen over potetene.
  • Gjenta lag: Legg de resterende potetene på toppen, krydre igjen med salt, pepper og muskatnøtt. Hell resten av melke- og fløteblandingen over toppen.
  • Tilsett ost: Dryss revet ost jevnt over det øverste laget av poteter.
  • Stek: Dekk fatet med aluminiumsfolie og stek i 45 minutter. Fjern deretter folien og fortsett å bake i ytterligere 15-20 minutter eller til toppen er gyllen og potetene er møre.
  • Server: La retten avkjøles i noen minutter før servering. Nyt den kremete godheten!

Lignende oppskrifter

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *