Kylling Chop Suey
Kylling Chop Suey er en populær wokrett som kombinerer mørt kyllingkjøtt med en rekke fargerike grønnsaker. Denne retten er rask å tilberede og perfekt til en hverdagsmiddag, med en herlig blanding av smaker og teksturer.
Oppskriften er enkel og kan tilpasses med grønnsaker etter eget valg. Det er en flott måte å bruke opp rester på og lage et mettende måltid på kort tid. Denne kylling-chop suey består av skiver av kyllingbryst stekt sammen med paprika, gulrøtter og bønnespirer i en smakfull saus. Oppskriften tar omtrent 30 minutter fra start til slutt og gir 4 porsjoner.


Kylling Chop Suey
Course: Middag4
servings10
minutes20
minutes300
kcalIngredienser
450 g kyllingbryst uten bein og skinn, skåret i tynne skiver
30 ml vegetabilsk olje
100–120 g paprika, skåret i skiver (alle farger)
80–100 g gulrøtter, skåret i julienne
80–100 g bønnespirer
1 middels stor løk, skåret i skiver (ca. 150 g)
2 fedd hvitløk, finhakket (ca. 6 g)
15 ml soyasaus
15 ml østerssaus
5 ml maisstivelse blandet med 30 ml vann
Salt og pepper etter smak
Kokt ris til servering
Instruksjoner
- Forbered ingrediensene: Skjær kyllingen og grønnsakene som angitt.
- Varm opp oljen: Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne eller wok på middels høy varme.
- Stek kyllingen: Legg den skivede kyllingen i stekepannen og stek den til den er gjennomstekt, ca. 5-7 minutter. Ta kyllingen ut av stekepannen og sett den til side.
- Stek grønnsakene: Tilsett løk, hvitløk, paprika og gulrøtter i samme stekepanne. Stek i ca. 3-4 minutter til grønnsakene er møre og sprø.
- Bland: Legg den stekte kyllingen tilbake i stekepannen. Tilsett bønnespirer, soyasaus og østerssaus. Rør godt for å blande.
- Tykk sausen: Hell i maisstivelsesblandingen og rør til sausen tykner, ca. 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Server: Server Chicken Chop Suey varm over kokt ris.