oreokake
|

Oreokake

Oreokake er en herlig godbit som kombinerer rike sjokoladesmaker med kremet frosting, noe som gjør den til en favoritt for både barn og voksne. Det er ikke bare en kake, det er en feiring av din kjærlighet til Oreos.

Tenk deg å senke gaffelen din i en fuktig sjokoladekake lagvis med deilig Oreo-smørkrem. Hver bit er en perfekt blanding av sjokoladegodhet og den ikoniske Oreo crunchen. Denne oppskriften er perfekt for bursdager, spesielle anledninger, eller bare en helgegodbit for å tilfredsstille søtsuget.

Oreo kake er en showstopper, med lag med fuktig sjokoladekake sammen med Oreo-kremfrosting. Den er søt, kremaktig og fullpakket med den klassiske Oreo-smaken du elsker.

Hvordan lage Oreokake? Instruksjoner med bilder

Start med å forberede kakeformene dine. Smør og mel to 9-tommers runde kakeformer for å unngå å feste seg. Dette er et avgjørende skritt for å sikre at kakene dine slipper lett fra formene.

klargjør pannen for oreokake

I en stor miksebolle, visp sammen mel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og salt. Denne tørre blandingen danner bunnen av sjokoladekaken din.

ingrediensblanding for oreokake

I en separat bolle, visp sammen egg, melk, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt. Dette skaper de våte ingrediensene som vil bli kombinert med de tørre ingrediensene.

våte ingredienser til oreokake

Tilsett gradvis de våte ingrediensene til de tørre ingrediensene, bland til de akkurat er blandet. Overmiksing kan føre til en seig kake, så pass på at du ikke overmikser.

blande tørre og våte ingredienser til oreokake

Rør inn det kokende vannet. Det kokende vannet bidrar til å skape en fuktig og mør kake. Vend deretter inn de knuste Oreos for en mengde sjokoladesmak og tekstur.

Tilsett kokende vann og knuste oreo til oreokake

Fordel røren jevnt mellom de to tilberedte kakeformene. Bank pannene forsiktig på benken for å fjerne eventuelle luftbobler og sikre jevn steking.

Hell røren i panner for oreokake

Sett kakeformene i midten av en forvarmet ovn og stek i 30-35 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut. Når de er stekt, fjerner du kakene fra ovnen og lar dem avkjøles i formene i ca 10 minutter. Dette gjør at kakene stivner litt før de håndteres

bake kaken til oreokake

I en stor bolle, pisk det mykede smøret med en elektrisk mikser til det er lett og luftig. Tilsett melis gradvis og pisk til det er glatt og kremaktig. Pisk inn den tunge fløten til frostingen er lett og luftig. Vend deretter inn de knuste Oreos til den er jevnt fordelt.

Lage Oreo Frosting for oreokake

Legg ett kakelag på et serveringsfat. Smør et sjenerøst lag med Oreo frosting på toppen.

Topp med det andre kakelaget og trykk forsiktig ned for å sikre jevn kontakt med frostingen.

Frost toppen og sidene av kaken med den resterende Oreo frostingen. Bruk en forskjøvet spatel for å lage jevne, jevne lag.

frosting av toppen og siden av oreokake

Pynt toppen av kaken med hele Oreos. Ordne dem i et hvilket som helst mønster du liker

Pynt med Oreos til oreokake
Oreokake

Oreokake

Course: Dessert, Kaker
Porsjoner

12

Skiver
Forberedelsestid

20

minutes
Koketid

35

minutes
Kalorier

450

kcal

Ingredienser

  • 1 ¾ kopper universalmel

  • 1 ¾ kopper granulert sukker

  • ¾ kopp usøtet kakaopulver

  • 1 ½ ts bakepulver

  • 1 ½ ts natron

  • 1 ts salt

  • 2 store egg

  • 1 kopp helmelk

  • ½ kopp vegetabilsk olje

  • 2 ts vaniljeekstrakt

  • 1 kopp kokende vann

  • 1 kopp knust

  • Oreos (til kaken)

  • 1 kopp usaltet smør, myknet

  • 4 kopper melis

  • ½ kopp tung krem

  • 1 kopp knust Oreos (til frosting)

  • Ekstra Oreos til dekorasjon

Instruksjoner

  • Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel to 9 tommers runde kakeformer.
  • en stor miksebolle kombinerer du mel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og salt. Bland godt.
  • Tilsett egg, melk, vegetabilsk olje og vanilje til de tørre ingrediensene. Pisk på middels hastighet i 2 minutter til det er godt blandet.
  • ør inn kokende vann (røren blir tynn) og knuste Oreos.
  • Hell røren jevnt i de tilberedte kakeformene. Stek i 30-35 minutter eller til en tannpirker som er satt inn kommer ren ut.
  • La kakene avkjøles i formene i 10 minutter, og overfør dem deretter til rist for å avkjøles helt.
  • Pisk det mykede smøret i en bolle til det er kremaktig. Tilsett melis og tykk fløte gradvis, pisk til det er glatt og luftig.
  • Brett inn knuste Oreos inn i frostingen.
  • år kakene er helt avkjølt legger du ett lag på et serveringsfat. Fordel et lag med Oreo frosting på toppen.
  • Legg på det andre kakelaget og frost toppen og sidene. Pynt med ekstra Oreos etter ønske.
  • Skjær og server denne deilige Oreo-kaken til gjestene dine.

Liker du oppskriften på oreokake? Sjekk lignende oppskrifter som denne

Glutenfri Banankake

Rømmekake Med Epler

Glutenfri gulrotkake

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *