Fransk løksuppe
En klassisk fransk løksuppe er perfekt for kjølige kvelder, og denne retten varmer både kropp og sjel. Med lag på lag av søt, karamellisert løk er dette et enkelt, men luksuriøst måltid som føles som en finere matopplevelse hjemme.
Denne oppskriften er en favoritt for deg som elsker dype, komplekse smaker. Det handler om tålmodighet mens løken sakte forvandles til et gyllent, søtt mesterverk. Server den som forrett, denne franske løksuppen er en hjertevarmende blanding av karamellisert løk, kjøttkraft og et hint av hvitvin. Den fyldige, dype smaken av buljongen kompletteres perfekt av en sprø baguetteskive smurt med smeltet Gruyère-ost, noe som skaper en fantastisk balanse mellom teksturer og smaker.
Vil du ha noe lignende som Fransk løksuppe? Sjekk våre andre suppeoppskrifter
Fransk løksuppe
Course: Suppe4
Boller10
minutes1
hour10
minutes350
kcalIngredienser
4 store løk, skåret i tynne skiver
3 ss smør
1 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 ts sukker
8 kopper kjøttkraft
1/2 kopp tørr hvitvin
1 ss friske timianblader
1 laurbærblad
8 skiver fransk baguette
2 kopper revet Gruyère-ost
Nykvernet sort pepper etter smak
Slik gjør du det
- Karamelliser løken: Smelt smør og olivenolje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løken i skiver, salt og sukker. Kok under hyppig omrøring i ca. 30-40 minutter til løken er dypt karamellisert.
- Tilsett buljong og vin: Hell i hvitvinen og skrap eventuelle brunede biter fra bunnen av gryten. Tilsett kjøttkraft, timian og laurbærblad. La det småkoke og la koke i ytterligere 30 minutter.
- Forbered brødet: Mens suppen småkoker, forvarmer du ovnen til 200 °C. Legg baguetteskivene på et stekebrett og rist dem i ovnen til de er gyllenbrune.
- Server suppen: Fjern laurbærbladet fra suppen. Hell suppen over i ovnsfaste skåler, legg en skive ristet baguette på toppen, og dryss rikelig med Gruyère-ost over. Sett skålene på en stekeplate og stek dem i ovnen til osten er boblende og gyllenbrun.
- Server dem varme, eventuelt pyntet med fersk timian eller sort pepper.