Tørre vafler
Leter du etter en herlig godbit som er perfekt til brunsj eller en koselig ettermiddagsmatbit?
Disse sprø norske vaflene, eller ‘tørre vafler’, er akkurat det du trenger. Deres unike blanding av smaker og teksturer vil transportere deg rett til en skandinavisk kafé, alt fra komforten av kjøkkenet ditt.
Disse vaflene handler ikke bare om smak; de bringer litt norsk kultur til bordet ditt. Vanligvis servert med syltetøy, pisket krem
Enten du er vert for en sammenkomst eller nyter en rolig stund hjemme, er disse vaflene allsidige og herlige. De kan spises vanlig eller kledd opp med favorittpålegget ditt, noe som gjør dem til et flott tillegg til ethvert måltid.
Ingredienser
2 kopper universalmel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
1/4 kopp sukker
2 store egg
2 kopper melk
1/2 kopp smeltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
Pulverisert sukker til støv (valgfritt) Syltetøy, kremfløte eller ost til servering
Hvordan lage tørre vafler
Forbered røren: I en bolle, visp sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Pisk eggene i en annen bolle, tilsett deretter melk, smeltet smør og vaniljeekstrakt. Bland de våte og tørre ingrediensene til de akkurat er blandet.
Varm opp vaffeljernet: Forvarm vaffeljernet i henhold til produsentens instruksjoner. Smør lett om nødvendig.
Kok vaflene: Hell en passende mengde røre i det forvarmede vaffeljernet, lukk lokket og stek til de er gyldenbrune og sprø (ca. 3-5 minutter).
Server: Fjern vaflene forsiktig og server umiddelbart, drysset med melis eller toppet med valgfritt syltetøy, pisket krem