meksikansk gryte

Meksikansk Gryte

Leter du etter en rett som bringer en smak av Mexico rett til kjøkkenet ditt? Denne krydrede meksikanske gryten med kylling og ris er svaret. Ved å kombinere mør kylling, livlige grønnsaker og aromatiske krydder, er det den perfekte måten å varme opp på hvilken som helst dag.

Enten du lager mat til familie eller venner, vil denne oppskriften garantert imponere med sine dristige smaker og tilfredsstillende tekstur.

Det er en dampende bolle fylt med perfekt tilberedt ris, saftig kylling og en blanding av fargerike paprika og løk.

Med en blanding av krydder som danser på ganen, tilbyr denne retten en herlig blanding av varme og rikdom.

Det er utrolig enkelt å lage, perfekt for kveldsmiddager eller sammenkomster, og kan enkelt justeres for å passe dine krydderpreferanser.

Ingredienser

  • 1/2 kg kyllinglår, uten bein og skinn, kuttet i biter

  • 1 kopp langkornet ris, skylt

  • 1 middels løk, i terninger

  • 1 paprika i terninger (hvilken farge som helst)

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 4 kopper kyllingbuljong

  • 1 boks (14 oz) tomater i terninger med grønn chili

  • 1 ss chilipulver

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts paprika

  • Salt og pepper etter smak

  • Frisk koriander til pynt

  • Limebåter til servering

Hvordan Lage Meksikansk Gryte

Varm opp en spiseskje olje på middels varme i en stor gryte. Tilsett løken og paprikaen i terninger, stek til de er myke (ca. 5 minutter). Rør inn finhakket hvitløk og stek i ytterligere et minutt.

Hakket løk og paprika surres i en gryte for meksikansk gryte.

Kok kyllingen: Tilsett kyllingbitene i gryten, krydre med salt, pepper, chilipulver, spisskummen og paprika. Stek til kyllingen er brunet på alle sider, ca 5-7 minutter.

Kyllingbiter brunes i en gryte med krydder for meksikansk gryte

Tilsett buljong og tomater: Hell i kyllingbuljongen og tilsett tomatene i terninger med saften. Kok opp blandingen, reduser deretter varmen til lav. Dekk til og la det småkoke i 20 minutter.

Kyllingkraft og hakkede tomater helles i meksikansk gryte.

Tilsett ris: Rør inn den skyllede risen, dekk til kjelen og kok i ytterligere 15-20 minutter, eller til risen er mør og har absorbert det meste av væsken.

Skylt ris tilsettes en gryte med småkokende meksikansk gryte.

Server: Smak til og juster eventuelt krydder. Hell lapskausen i boller, pynt med fersk koriander, og server med limebåter ved siden av.

Tykkere meksikansk gryte med mør kylling og grønnsaker.

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *