Karaage Kylling

Karaage Kylling

Hvis du ønsker å heve kyllingspillet ditt, trenger du ikke lete lenger enn denne Karaage kyllingoppskriften. Denne stekte kyllingen i japansk stil er marinert til perfeksjon, noe som resulterer i saftige, smakfulle biter som deretter belegges i en lett, sprø røre. Det er en rett som bringer essensen av japansk mat rett til kjøkkenet ditt.

Se for deg å bite i et stykke mørt kylling, full av umamismak fra soyasaus og ingefærmarinade, innkapslet i et gyllent, sprøtt skall. Det er det Karaage kylling leverer – en herlig kontrast av teksturer og en tilfredsstillende smak som vil få alle til å strekke seg etter mer.

Perfekt for en familiemiddag, en piknik eller bare en koselig kveld i, disse karaage kyllingbitene kan stå alene eller serveres med ris og en side av din favorittdipsaus.

Denne Karaage kyllingoppskriften inneholder kylling marinert i en blanding av soyasaus, ingefær og hvitløk, belagt med potetstivelse for den karakteristiske crunchen. Den er stekt til en vakker gylden brun, noe som resulterer i en rett som er både smakfull og mettende.

Karaage Kylling

Karaage Kylling

Course: Snacks
Porsjoner

4

Koketid

15

minutes
Kalorier

350

kcal

Ingredienser

  • 1 lb (450 g) kyllinglår, uten ben og skinn, kuttet i passe store biter

  • 1/4 kopp soyasaus

  • 2 ss sake eller risvin

  • 1 ss revet ingefær

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1/4 ts sort pepper

  • 1/2 kopp potetstivelse eller maisstivelse

  • Vegetabilsk olje til steking

  • Sitronskiver til servering

  • Hakket grønn løk til pynt (valgfritt)

Veibeskrivelse

  • Mariner kyllingen: Kombiner soyasaus, sake, revet ingefær, hakket hvitløk og sort pepper i en bolle. Tilsett kyllingbitene og mariner i minst 30 minutter, eller opptil 2 timer i kjøleskapet.
  • Dekk kyllingen: Fjern kyllingen fra marinaden og la overskuddet dryppe av. Drys hvert stykke i potetstivelse til det er jevnt belagt.
  • Varm opp oljen: I en stor panne eller frityrkoker, varm vegetabilsk olje over middels høy varme til den når 175 °C.
  • Stek kyllingen: Tilsett de belagte kyllingbitene forsiktig i den varme oljen, i porsjoner om nødvendig. Stek i ca 4-5 minutter, eller til de er gyldenbrune og gjennomstekt. Fjern og legg på papirhåndklær for å drenere overflødig olje.
  • Server: Hell den sprø Karaage kyllingen med sitronbåter og pynt med hakket grønn løk om ønskelig. Nyt det varmt!

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *