Eltefrie Rundstykker

Eltefrie Rundstykker

Eltefrie Rundstykker: Ferske, luftige boller uten elting. Enkel oppskrift med rik smak og sprø skorpe. Perfekt for frokost, smørbrød, eller som kos. Lang heving gir deigen unik smak og tekstur. Nyt ferskt brød med minimal innsats.

Eltefrie Rundstykker

Course: Snacks
Porsjoner

12 Boller

Porsjoner
Forberedelsestid

15

minutes
Koketid

25

minutes
Kalorier

150

kcal

Eltefrie rundstykker er myke, luftige og lett seige boller med gyllen skorpe. Smaken er lett nøtteaktig fra hele hvetemelet, perfekt balansert med et hint av sødme. De er perfekte for enhver anledning, fra en koselig familiefrokost til en elegant brunsj.

Ingredienser

  • 4 kopper universalmel

  • 1 kopp fullkornshvetemel

  • 2 ts salt

  • 1/4 ts instant gjær

  • 2 1/2 kopper varmt vann

  • 1 ss honning eller sukker (valgfritt)

  • Olje til smøring

Veibeskrivelse

  • Bland tørre ingredienser: I en stor bolle kombinerer du universalmel, fullkornshvetemel, salt og instant gjær.
  • Tilsett vann: Hell i varmt vann og honning (hvis du bruker). Rør til kombinert; deigen blir raggete og klissete.
  • Første heving: Dekk bollen med plastfolie eller et rent håndkle og la den heve i romtemperatur i 12 til 18 timer, til overflaten er boblende og deigen har doblet størrelse.
  • Form bollene: Vend ut deigen på et melet underlag og brett den over seg selv et par ganger. Del deigen i 12 like store biter og form dem til runder.
  • Andre heving: Legg deigkulene på en smurt stekeplate eller kledd med bakepapir. Dekk dem til og la dem heve i ytterligere 1 til 2 timer, til de har blåst opp.
  • Forvarm og bak: Forvarm ovnen til 425 °F (220 °C). Stek bollene i ca 20-25 minutter, eller til de er gyldenbrune og høres hule ut når de bankes i bunnen.
  • Avkjøl og server: La bollene avkjøles på rist før servering. Nyt dem varme eller oppbevar dem i en lufttett beholder til senere.

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *