Pizza med Kantarell

Pizza med Kantarell

Pizza med kantareller er en gourmetvri på en klassisk favoritt, som kombinerer jordnær, gylden kantarellsopp med kremet ost og friske urter. Kantareller har en rik, nøtteaktig smak som passer vakkert til en sprø skorpe, noe som gjør denne pizzaen perfekt for en koselig middag, en helgekos eller en imponerende rett for gjestene. Enten du plukker dine egne kantareller i skogen eller kjøper dem ferske, fanger denne oppskriften smaken av skandinavisk høst i hver bit.

Pizza med Kantarell

Pizza med Kantarell

Course: Middag
Porsjoner

4

Forberedelsestid

20

minutes
Koketid

10

minutes
Kalorier

320

kcal

Ingredienser

  • Til deigen (eller bruk butikkkjøpt pizzadeig):
  • 250 ml (1 kopp) varmt vann

  • 1 ts sukker

  • 2 ts tørrgjær

  • 400 g (3 1/4 kopper) universalmel

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ts salt

  • For toppingen:
  • 200 g friske kantareller, renset og grovhakket

  • 1 ss smør

  • 1 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 ss friske timianblader (eller 1 ts tørket timian)

  • 200 g revet mozzarella

  • 100 g crème fraîche eller rømme

  • 50 g revet parmesanost

  • Salt og pepper, etter smak

  • Frisk persille eller ruccola, til pynt

Instruksjoner

  • Forbered deigen
  • Bland varmt vann, sukker og gjær i en stor bolle. La den hvile i 5–10 minutter til den skummer.
  • Tilsett mel, olivenolje og salt. Bland til det dannes en deig.
  • La stå i 8–10 minutter til den er jevn. Dekk til og la heve i 1 time, eller til dobbel størrelse
  • Forbered kantarellene
  • Varm smør i en panne på middels varme.
  • Tilsett kantareller og stek i 5–6 minutter til de slipper ut fuktighet og begynner å bli brune.
  • ør inn hvitløk og timian, stek i 1 minutt til. Smak til med salt og pepper.
  • Sett sammen pizzaen
  • Forvarm ovnen til 250°C. Legg en pizzastein eller bakeplate inni for å varme opp.
  • Kjevle ut deigen på et melet underlag til en tynn sirkel eller rektangel.
  • Fordel crème fraîche jevnt over bunnen.
  • Dryss over mozzarella, og topp med kantarellene.
  • Legg parmesanost på toppen.
  • Bake
  • Overfør pizzaen til den varme steinen eller bakeplaten.
  • Stek i 8–10 minutter, til skorpen er gyllen og osten bobler.
  • Tjene
  • Garnish with fresh parsley or arugula.
  • Slice and enjoy immediately.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *