Rabarbrakake

Rabarbrakake

Rabarbrakake er en populær sommerdessert i Norge, kjent for sin perfekte balanse mellom søte og syrlige smaker. Den myke, smøraktige kaken passer vakkert sammen med den syrlige biten av fersk rabarbra, noe som gjør den til en favoritt i rabarbrasesongen. Servert med en klatt pisket krem ​​eller vaniljekrem, bringer denne enkle kaken et snev av norsk landsbygdssjarm til ethvert bord.

Enten du plukker rabarbra rett fra hagen eller finner den i butikken, er denne kaken en enkel og herlig måte å nyte

Rabarbrakake

Rabarbrakake

Course: Kaker
Porsjoner

8

skiver
Forberedelsestid

20

minutes
Steketid

45

minutes
Kalorier

330

kcal

Ingredienser

  • 500 g frisk rabarbra, kuttet i 1–2 cm biter

  • 200 g universalmel

  • 2 ts bakepulver

  • 150 g smør (myknet)

  • 175 g perlesukker

  • 3 egg

  • 1 ts vaniljesukker (eller ½ ts vaniljeekstrakt)

  • 1 dl helmelk

  • 2 ss granulert sukker (til topping)

Instruksjoner

  • Forvarm ovnen til 180°C. Smør en 24 cm rund kakeform og kle bunnen med bakepapir.
  • Tilbered røren: I en bolle fløter du smør og sukker sammen til det er lett og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, pisk godt mellom hvert. Bland inn vaniljesukkeret.
  • Bland sammen tørre ingredienser: Bland mel og bakepulver i en egen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i den våte blandingen, alternerende med melken. Bland til akkurat blandet, ikke overmiks.
  • Sett sammen kaken: Hell røren i den forberedte kakeformen og jevn overflaten. Spred rabarbrabitene jevnt over toppen og press dem forsiktig inn i røren.
  • Dryss sukker: Dryss 2 ss perlesukker over toppen for å lage en lys skorpe.
  • Stek i 40–45 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut og toppen er gyllenbrun.
  • Avkjøl og server: La kaken avkjøles i formen i 10–15 minutter før den overføres til rist. Serveres varm eller kald, med pisket krem ​​eller vaniljesaus om ønskelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *