Maispuré

Maispuré

Maispuré trøstende siderett som gir et snev av sødme og glatthet til måltidet. Det er en klassisk rett som legemliggjør essensen av komfortmat, perfekt for enhver anledning. Denne maispuré oppskriften er ikke bare enkel å lage, men også utrolig allsidig. Du kan servere den sammen med grillet kjøtt, stekte grønnsaker, eller til og med som en base for en fyldig lapskaus. Den kremete teksturen og den subtile sødmen til mais vil få deg til å komme tilbake i sekunder!

Maispuré er en rik, fløyelsmyk rett laget av ferske maiskjerner, melk og smør. Det er det perfekte akkompagnementet til ethvert måltid, og gir en herlig kontrast av smaker og teksturer. Smaken er subtilt søt, kremaktig og helt tilfredsstillende.

Hvordan lage Maispuré

Maispuré
Maispuré

Maispuré

Course: Tilbehør og Sauser
Porsjoner

4

servings
Forberedelsestid

10

minutes
Koketid

10

minutes
Kalorier

180

kcal

Ingredienser

  • 4 kopper ferske eller frosne maiskjerner

  • 1 kopp melk eller tykk fløte

  • 2 ss smør

  • Salt etter smak

  • Svart pepper etter smak

  • Finhakket gressløk til pynt (valgfritt)

Instruksjoner

  • Kok opp vann i en stor kjele og tilsett maisen. Kok i ca 5 minutter til de er møre, og tøm deretter.
  • Kombiner kokt mais, melk eller fløte og smør i en blender eller foodprosessor. Bland til en jevn og kremaktig.
  • Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp på lav varme. Smak til med salt og pepper etter smak. Rør av og til til den er gjennomvarm.
  • Hell maispuréen i boller og pynt med hakket gressløk om ønskelig. Nyt den lun som et herlig tilbehør.

sjekk lignende oppskrifter

Chimichurri saus

Blomkålpuré

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *