Spanske kjøttboller
|

Spanske Kjøttboller

Spanske kjøttboller er spekket med krydder og en fyldig tomatsaus, og gir deg en smak av Spania rett hjem på kjøkkenbordet. Perfekt til en familiemiddag eller en koselig sammenkomst med venner, og denne retten vil få alle til å komme tilbake etter flere.

Disse møre kjøttbollene er fylt med varmen fra paprika og hvitløk, og svømmer i en smakfull saus. Disse kjøttbollene er allsidige og utrolig mettende, enten de serveres med ris eller som tilbehør. De er den perfekte retten å imponere gjestene med eller å nyte på en avslappende hjemmekveld.

Spanske kjøttboller er smakfulle og saftige, laget av en blanding av kjøttdeig og svinekjøtt, krydret med aromatiske krydder. Retten suppleres av en saftig tomatsaus som er litt syrlig og søt, noe som gjør hver bit til en herlig opplevelse.

Sjekk andre lignende oppskrifter som Spanske Kjøttboller

Klassisk spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Spanske kjøttboller

Spanske kjøttboller

Course: Middag, Kjøtt
Porsjoner

4

Tilberedningstid

15

minutes
Steketid

30

minutes
Kalorier

350

kcal

Ingredienser

  • 500 gram kjøttdeig

  • 500 gram kjøttdeig

  • 2 fedd hvitløk, hakket

  • 1/2 kopp brødsmuler

  • 1/4 kopp fersk persille, hakket

  • 1 egg, pisket

  • 1 ts røkt paprika

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts sort pepper

  • 1/2 ts spisskummen

  • 1 boks knuste tomater

  • 1 løk, finhakket

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ts sukker

  • Fersk persille til pynt

Veibeskrivelse

  • Tilbered kjøttbollene: Bland kjøttdeig, svinekjøtt, hakket hvitløk, brødsmuler, persille, egg, røkt paprika, salt, pepper og spisskummen i en stor bolle. Bland godt og form til små kjøttboller.
  • Stek kjøttbollene: Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett kjøttbollene og stek dem til de er brunet på alle sider. Ta dem opp og sett til side.
  • Lag sausen: Tilsett hakket løk i samme stekepanne og surr til den er gjennomsiktig. Rør inn knuste tomater, sukker og smak til med salt og pepper. La det småkoke.
  • Bland sammen: Legg kjøttbollene tilbake i stekepannen, dekk til og la dem småkoke i sausen i ca. 20 minutter, slik at smakene smelter sammen.
  • Server: Pynt med fersk persille og server varm med ris, pasta eller grovt brød.

Oppskriftsbilder for spanske kjøttboller

Spanske kjøttboller step 1
Spanske kjøttboller step 2
Spanske kjøttboller step 3
Spanske kjøttboller step 4
Spanske kjøttboller step 5

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *