Saftig sjokoladekake med kjernemelk
Hvis du er på jakt etter en sjokoladekake som er både rik og fuktig, trenger du ikke lete lenger. Denne sjokoladekaken laget med kjernemelk gir en herlig balanse av smaker og en tekstur som smelter i munnen som får smaksløkene til å synge. Den er perfekt for enhver feiring eller rett og slett for å tilfredsstille sjokoladetrangen din.
Tilsetning av kjernemelk øker ikke bare fuktigheten, men gir også kaken en subtil tang som hever sjokoladesmaken. Se for deg å skjære i en kake som er myk, mør og dekadent sjokoladeaktig – hver bit føles som et lite stykke himmel.
Denne oppskriften er enkel nok for nybegynnere, men imponerende nok til å imponere venner og familie. Enten du serverer den på en bursdagsfest eller nyter en bit til ettermiddagskaffen, vil denne kaken garantert få alle til å ønske mer.

Saftig sjokoladekake med kjernemelk
Course: Dessert4
servings15
minutes35
minutes350
kcalIngredienser
1 ¾ kopper universalmel
1 ¾ kopper granulert sukker
¾ kopp usøtet kakaopulver
1 ½ ts natron
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 store egg
1 kopp kjernemelk
½ kopp vegetabilsk olje
2 ts vaniljeekstrakt
1 kopp kokende vann
Veibeskrivelse
- Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel to 9-tommers runde kakeformer.
- en stor bolle, visp sammen mel, sukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt til det er godt blandet.
- Tilsett egg, kjernemelk, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt til de tørre ingrediensene. Bland til glatt.
- ør gradvis inn det kokende vannet til det er godt blandet. Røren blir tynn.
- Hell røren jevnt i de tilberedte kakeformene og stek i 30-35 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut.
- La kakene avkjøles i formene i 10 minutter, og overfør dem deretter til rist til avkjøling helt før frosting.