Rosenkål med bacon
Hvis du leter etter en siderett som kombinerer den jordiske smaken av rosenkål med bacon, har du kommet til rett sted. Denne oppskriften er en enkel, men herlig måte å heve måltidet på, perfekt for familiemiddager eller festlige anledninger. Kombinasjonen av teksturer og smaker vil få alle til å komme tilbake i sekunder.
En sprø, gyllenbrun rosenkål med bacon. Det røykfylte baconet tilfører en rik smak som passer perfekt sammen med spirenes milde, nøtteaktige smak. Det er en enkel, deilig rett som er full av smak i hver bit.
Denne sauterte rosenkålen med bacon resulterer i møre, smakfulle spirer som er perfekt karamellisert og tilført den uimotståelige smaken av bacon. Det er en rask og enkel side som passer perfekt til nesten hvilken som helst hovedrett.
Rosenkål med bacon
Course: Middag4
10
minutes15
minutes175
kcalIngredienser
1 pund rosenkål, trimmet og halvert
4 skiver bacon, i terninger
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik (valgfritt)
Salt og pepper etter smak
1/4 kopp revet parmesanost (valgfritt)
Veibeskrivelse
- Stek baconet: Tilsett bacon i terninger i en stor panne på middels varme. Kok til de er sprø, ca 5-7 minutter.
- Ta ut og sett til side, la det gjenvunnede fettet stå i gryten.
- Surr rosenkålen: Tilsett eventuelt olivenolje i samme panne, tilsett deretter den halverte rosenkålen med snittsiden ned. Kok i ca 5 minutter til de begynner å karamellisere.
- Krydre og rør: Tilsett salt og pepper etter smak. Rør spirene og stek videre i 5-7 minutter til de er møre og gyllenbrune.
- Kombiner: Ha det sprøstekte baconet tilbake i gryten, og om ønskelig, drypp over balsamicoeddik. Bland alt sammen for å kombinere.
- Server: Ha rosenkål og bacon over i et serveringsfat, og dryss over revet parmesanost hvis du bruker. Serveres varm.