Risotto med kylling
Risotto med kylling er den perfekte løsningen for en koselig middag hjemme eller et imponerende måltid for gjestene. Med enkle ingredienser og noen få enkle steg kan du lage en rett som føles deilig samtidig som den er perfekt for enhver anledning.
Risotto med kylling er ikke bare et måltid, det er en opplevelse. Den kremete teksturen til risottoen, kombinert med kyllingbiter, skaper en herlig harmoni av smaker. Det er en rett som inviterer deg til å sette deg ned og nyte hver matbit, noe som gjør den til en favoritt for familiemiddager og spesielle sammenkomster.
Kyllingrisotto er rik og tilfredsstillende, med mør Arborio-ris kokt sakte for å absorbere alle smakene. Den er forsterket med aromatisk løk, hvitløk og avsluttet med parmesanost
Risotto med kylling
Course: Kjøtt, Lunsj, Middag4
10
minutes30
minutes450
kcalIngredienser
250 gram Arborio ris
2 kopper kyllingbuljong
600 gram kokt kylling, i terninger
1 middels løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
25 gram revet parmesanost
2 ss smør
Salt og pepper etter smak
Frisk persille, hakket til pynt
Instruksjoner
- Gjør suppen klar: Ha kyllingsuppen i en kjele og hold den varm på lav varme.
- Kok smaksbunnen: Smelt en skje smør på middels varme i en stor panne. Tilsett hakket løk og hvitløk og stek dem til de ser myke og gjennomsiktige ut.
- Varm risen: Ha arboriorisen i pannen og rør den rundt i smøret i ca 2 minutter. Dette hjelper det å bli litt ristet.
- Lag risottoen: Tilsett nå den varme kyllingsuppen, en skje om gangen, og rør ofte. Vent til suppen er for det meste gjennomvåt før du tilsetter mer. Fortsett å gjøre dette i ca. 18 til 20 minutter, til risen er kokt, men fortsatt litt fast i midten og retten ser kremet ut.
- Tilsett kylling og ost: Rør inn den hakkede kyllingen, resten av smøret og parmesanosten. Tilsett salt og pepper for å få det til å smake godt.
- Server: Hell risottoen i boller og strø litt frisk persille på toppen. Spis den mens den er varm!