Pizzaboller

Pizzaboller

Tenk deg å bite i en myk, luftig bolle fylt med alle dine favorittpizzasmaker. Det er det pizzaboller handler om! Disse herlige norske pizzabollene er perfekte for lunsjbokser, snacks eller til og med en morsom festgodbit. Enkelt å lage og spekket med cheesy godsaker, de vil garantert glede alle som elsker pizza.

Enten du er en travel forelder som leter etter ideer til raske måltider eller en student som ønsker noe velsmakende å dele med venner, er pizzaboller ditt valg. Med en enkel deig og en rekke fyllalternativer kan du tilpasse dem etter din smak. I tillegg lager de god fingermat for sammenkomster eller spillkvelder!

Pizzaboller

Pizzaboller

Course: Lunsj
Porsjoner

12

boller
Forberedelsestid

20

minutes
Koketid

18

minutes
Kalorier

180

kcal

Ingredienser

  • 500 g universalmel

  • 25 g fersk gjær eller 7 g instant gjær

  • 1 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 300 ml varmt vann

  • 50 ml olivenolje

  • 200 g revet mozzarellaost

  • 100 g pepperoni eller annet foretrukket pålegg

  • 100 g pizzasaus

  • 1 sammenvispet egg til pensling

Veibeskrivelse

  • Tilbered deigen: Bland det varme vannet med sukker og gjær i en bolle. La den stå i ca 5-10 minutter til den er skummende. Kombiner mel og salt i en stor miksebolle. Tilsett gjærblandingen og olivenolje, og elt til det er glatt og elastisk.
  • La den heve: Dekk deigen med et klede og la den heve på et lunt sted i ca 1 time, eller til den har doblet seg.
  • Form bollene: Forvarm ovnen til 200°C. Når deigen har hevet, slår du den ned og deler den i like deler. Rull hver porsjon til en sirkel, legg en skje med pizzasaus, ost og pålegg i midten, og brett deigen for å forsegle.
  • Stek: Legg de fylte bollene på en stekeplate kledd med bakepapir. Pensle toppene med sammenvispet egg og stek i 15-20 minutter, eller til de er gyldenbrune.
  • Server: La pizzabollen avkjøles litt før servering. Nyt dem varme eller i romtemperatur!

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *