Lapskaus med pølse
Lapskaus med pølse er en klassisk norsk gryterett, perfekt for kjølige kvelder når du vil ha noe mettende og deilig. Ved å bruke enkle ingredienser gir denne oppskriften en smak av hjemmet til bordet ditt.
Med sine biter av mør pølse og en blanding av grønnsaker er denne gryten ikke bare mettende, men også enkel å tilberede. Det er en fin måte å bruke opp grønnsakene du har for hånden, noe som gjør det til et allsidig alternativ for enhver hjemmekokk.
Lapskaus er en smakfull lapskaus fullpakket med velsmakende pølse, rotgrønnsaker og urter. Hver bit tilbyr en herlig balanse mellom teksturer og smaker, med et snev av røyk fra pølsen og en beroligende varme fra de blandede grønnsakene.
Lapskaus med pølse
Course: Grønnsaker, Kjøtt, Lunsj, Middag4
boller10
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
4 mellomstore poteter, skrelt og i terninger
2 gulrøtter, skrellet og skåret i skiver
1 løk, hakket
2-3 pølser i skiver
4 kopper biff eller grønnsaksbuljong
2 ss smør eller olje
1 ts salt, juster etter smak
1/2 ts sort pepper
1 ts tørket timian
1 laurbærblad
Finhakket persille til pynt (valgfritt)
Instruksjoner
- en stor kjele, smelt smør eller olje på middels varme. Tilsett den skivede pølsen og stek til den er brun, ca 5 minutter. Fjern og sett til side.
- Tilsett hakket løk i samme gryte og fres til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter.
- ør inn poteter, gulrøtter, og ha pølsen tilbake i kjelen.
- Hell i buljongen, tilsett timian, laurbærblad, salt og pepper. Kok opp, reduser deretter varmen for å småkoke.
- Dekk til og la det småkoke i ca 30-40 minutter, eller til grønnsakene er møre.
- Fjern laurbærbladet, øs lapskausen i boller, og pynt med fersk persille om ønskelig.