langtidsstekte nakkekoteletter

Langtidsstekte nakkekoteletter

Møre, Langtidsstekte nakkekoteletter er den ultimate komfortmaten. Kokt lavt og sakte, blir kjøttet smeltet i munnen mørt, tilsatt salte smaker fra urter, hvitløk og grønnsaker.

Denne solide retten er perfekt for et koselig helgemåltid eller når du mater en sulten folkemengde rik, rustikk og dypt tilfredsstillende.

Langtidsstekte nakkekoteletter

Langtidsstekte nakkekoteletter

Course: Middag, Kjøtt
Porsjoner

4

servings
Forberedelsestid

15

minutes
Koketid

3

hours 
Kalorier

450

kcal

Ingredienser

  • 4 svinenakkekoteletter (nakkekoteletter), inn- eller benfri

  • 2 ss olivenolje

  • 2 løk, i skiver

  • 3 fedd hvitløk, finhakket

  • 2 gulrøtter, i skiver

  • 1 purre, i skiver

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts tørket timian

  • 1 ts tørket rosmarin

  • 500 ml biff- eller grønnsaksbuljong

  • Salt og pepper, etter smak

  • Valgfritt: 100 ml rødvin for ekstra rikdom

Instruksjoner

  • Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 160°C.
  • Brun kjøttet: Tørk nakkekotelettene. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kotelettene i 2–3 minutter på hver side til de er gyldenbrune. Sett til side.
  • Fres grønnsaker: Fres løk, hvitløk, gulrøtter og purre i samme panne til de er myke. Tilsett tomatpuré, soyasaus, timian og rosmarin. Rør i et minutt.
  • Deglasur: Hell i buljong (og vin hvis du bruker) for å deglasere pannen. Skrap opp eventuelle brunede biter og kok opp.
  • Kombiner og stek: Overfør alt til en ildfast form. Legg nakkekoteletter på toppen. Dekk godt med folie eller lokk.
  • Langsom steking: Stek i ovnen i 2,5 til 3 timer, snu en gang halvveis. Kjøttet skal være gaffelmørt og saftig.
  • Server: Plate kotelettene med potetmos, ovnsstekte grønnsaker eller kremet polenta. Hell over litt av pannesaften for ekstra smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *