laksewok

Enkel laksewok

Laksewok er en rask og sunn wok med møre lakseterninger, fargerike grønnsaker og en smakfull soya-ingefærsaus. Klar på under 30 minutter, det er det perfekte kveldsmåltidet som er både lett og tilfredsstillende. Du kan tilpasse oppskriften med favorittgrønnsakene dine eller justere krydderet etter din smak. Den er høy i protein, omega-3 og smak!

Enkel laksewok

Enkel laksewok

Course: Fisk, Middag
Porsjoner

2

Forberedelsestid

10

minutes
Koketid

15

minutes
Kalorier

450

kcal

Ingredienser

  • 400 g skinnfri laksefilet, kuttet i passe store terninger

  • 2 ss vegetabilsk olje (til steking)

  • 1 rød paprika, i tynne skiver

  • 1 gul paprika, i tynne skiver

  • 1 middels gulrot, finhakket

  • 1 kopp sukkererter eller snøerter

  • 2 vårløk, hakket

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 ts frisk ingefær, revet

  • Salt og pepper etter smak

  • Kokt jasminris eller nudler (til servering)

  • Sesamfrø og hakket koriander (valgfritt, til pynt

  • Til sausen
  • 3 ss lavnatrium soyasaus

  • 1 ss østerssaus (valgfritt for dybde)

  • 1 ss honning eller brunt sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ss riseddik eller limejuice

  • 1 ss vann eller fiskesaus (for å justere tykkelsen)

Instruksjoner

  • en liten bolle, visp sammen soyasaus, østerssaus, honning, sesamolje, riseddik og vann. Sett til side.
  • Varm 1 ss olje i en stor non-stick wok eller panne over middels høy varme. Krydre laksen med salt og pepper, og stek deretter i 2–3 minutter til den er gylden på utsiden. Ta ut av pannen og sett til side.
  • Tilsett den resterende oljen i samme wok. Stek hvitløk, ingefær og alle grønnsakene i 3–4 minutter til de er så vidt møre.
  • Legg laksen tilbake i woken. Hell i sausen og bland forsiktig for å dekke alt jevnt. Stek i ytterligere 1–2 minutter til laksen er akkurat gjennomstekt.
  • Hell over varm sjasminris eller nudler. Pynt med sesamfrø og hakket koriander om ønskelig.

Oppskrifter som ligner på laksewok

Laks Ceviche med kremet avokado

Sashimi laks med rømme og dill

Laksepasta med spinat



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *