Klassisk spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

Klassisk spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

Ingenting er som den trøstende kombinasjonen av spaghetti og kjøttboller for å samle familien rundt middagsbordet. Denne oppskriften er en ekte italiensk klassiker, med møre kjøttboller kokt i en fyldig tomatsaus som dekker hver spaghetti perfekt. Enten du er vertskap for et livlig middagsselskap eller bare lager et koselig måltid til deg selv, leverer denne retten varme og tilfredsstillelse i hver bit.

Tenk deg å snurre gaffelen rundt en tallerken spaghetti, med saftige kjøttboller plassert i en velsmakende, hjemmelaget tomatsaus. Smakene smelter vakkert sammen, og skaper et deilig balansert måltid som kiler smaksløkene. Denne oppskriften tilfredsstiller ikke bare sult, men gir også en herlig matopplevelse som alle kan nyte.

Ingredienser

  • 400 g spaghetti

  • 500 g kjøttdeig

  • 250 g kvernet svinekjøtt

  • 1/4 kopp revet parmesanost

  • 1/4 kopp brødsmuler

  • 1 stort egg

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 ts tørket oregano

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts sort pepper

  • 2 ss olivenolje

  • 1 løk, finhakket

  • 800 g hermetiske knuste tomater

  • 1 ts sukker

  • Frisk basilikum til pynt

Hvordan lage spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 200°C.

Lag kjøttbollene: Kombiner kjøttdeig, kvernet svinekjøtt, parmesanost, brødsmuler, egg, hakket hvitløk, oregano, salt og pepper i en stor bolle. Bland til det er godt blandet. Form blandingen til kjøttboller, ca 1 tomme i diameter.

Hjemmelaget spaghetti med kjøttboller og tomatsaus på en rustikk tallerken

Stek kjøttbollene: Legg kjøttbollene på en stekeplate dekket med bakepapir og stek i 20-25 minutter til de er gjennomstekt og gyldenbrune.

Italiensk-inspirert spaghetti med kjøttboller og tomatsaus, toppet med parmesan

Tilbered sausen: Varm opp olivenolje på middels varme i en stor panne. Tilsett hakket løk og fres til den er gjennomsiktig. Tilsett deretter knuste tomater, sukker og en klype salt. La det småkoke i ca 10 minutter.

Nystekt spaghetti med kjøttboller og tomatsaus, klar til servering

Kombiner: Tilsett de bakte kjøttbollene forsiktig i sausen og la dem surre sammen i ytterligere 10 minutter for å trekke til seg smakene.

Kombiner spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

Kok spaghettien: Kok i mellomtiden spaghettien etter anvisning på pakken i saltet vann til den er al dente. Tøm og sett til side.

Server: Kast spaghetti med saus og kjøttboller. Pynt med fersk basilikum og ekstra parmesanost om ønskelig.

Lignende oppskrifter

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *