Kjøttboller i tomatsaus
|

Kjøttboller i tomatsaus

Har du lyst på en trøstende rett som garantert vil bringe smil på bordet? Disse salte kjøttbollene i tomatsaus er akkurat det du trenger. De er en klassisk favoritt, og tilbyr en herlig kombinasjon av smaker som varmer hjertet. Denne oppskriften er perfekt for familiemiddager eller tilberedning av uken, og handler om balansen mellom saftige kjøttboller og fyldig, syrlig saus.

Se for deg møre kjøttboller, krydret til perfeksjon, putret i en deilig tomatsaus som omslutter dem i en varm omfavnelse. Denne retten er ikke bare mettende; den har også en tilfredsstillende smak som passer perfekt sammen med pasta, ris eller til og med knasende brød. Duften alene vil få alle til å spørre hva som er til middag før de i det hele tatt tråkker på kjøkkenet.

Disse kjøttbollene er laget med en blanding av kjøttdeig og svinekjøtt, blandet med urter og krydder for å skape en appetittvekkende opplevelse. Kokt lavt og sakte i en velsmakende tomatsaus blir de møre og fulle av smak, noe som gjør hver bit til en sann nytelse.

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Course: Middag
Porsjoner

4

Porsjoner
Forberedelsestid

13

minutes
Koketid

30

minutes
Kalorier

350

kcal

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeig

  • 1/2 pund kvernet svinekjøtt

  • 1/2 kopp brødsmuler

  • 1/4 kopp revet parmesanost

  • 1/4 kopp hakket fersk persille

  • 1 stort egg

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts sort pepper

  • 1/2 ts tørket oregano

  • 1/2 ts tørket basilikum

  • 2 kopper hermetiske knuste tomater

  • 1 ss olivenolje

  • 1/2 ts sukker (valgfritt)

  • Frisk basilikum til garnering (valgfritt)

Veibeskrivelse

  • Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 200°C.
  • Lag kjøttbollene: Kombiner kjøttdeig, kvernet svinekjøtt, brødsmuler, parmesanost, persille, egg, hakket hvitløk, salt, pepper, oregano og basilikum i en stor bolle.
  • Bland til det er godt blandet. Form blandingen til 1-tommers kjøttboller og legg dem på en bakeplate.
  • Stek kjøttbollene: Stek kjøttbollene i forvarmet ovn i ca 20 minutter, eller til de er brune og gjennomstekt.
  • Tilbered sausen: Varm opp olivenolje i en stor panne på middels varme. Tilsett de knuste tomatene og sukkeret (hvis du bruker det), og rør sammen. La sausen småkoke i ca 5 minutter.
  • Kombiner kjøttboller og saus: Når kjøttbollene er stekt, legg dem til pannen med tomatsausen. La dem småkoke sammen i ytterligere 10 minutter for å trekke til seg smakene.
  • Server: Server kjøttbollene varme, pynt med fersk basilikum om ønskelig. De passer vakkert til spaghetti, ris eller sprø brød.

Lignende oppskrifter

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *