hjortehakk
|

Hjortehakk

Hvis du leter etter en smakfull og unik vri på tradisjonelle kjøttretter, er denne oppskriften på malt vilt akkurat det du trenger. Den gir en fyldig og gamey smak som vil imponere middagsgjestene dine.

Denne oppskriften er perfekt for de som setter pris på friluftsliv og ønsker å bringe en smak av naturen inn på kjøkkenet sitt. Kvernet vilt er magert og fullpakket med protein, noe som gjør det til et sunnere alternativ uten å ofre smaken. Enten du lager burgere, kjøttboller eller en solid pastasaus, er denne retten allsidig nok til å dekke dine kulinariske behov.

Hjortehakk

Hjortehakk

Course: Middag, Kjøtt
Porsjoner

4

Forberedelsestid

10

minutes
Koketid

20

minutes
Kalorier

250

kcal

Ingredienser

  • 1 pund malt viltkjøtt

  • 1 liten løk, finhakket

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts sort pepper

  • 1 ts tørket timian

  • 1 ts paprika

  • 1/2 ts chilipulver (valgfritt)

  • 1 kopp tomater i terninger (hermetisert eller ferske)

  • 1/2 kopp biff eller grønnsaksbuljong

  • Frisk persille til pynt

Hvordan Lage Hjortehakk

  • Stek løk og hvitløk: Varm olje i en panne. Tilsett hakket løk og hvitløk, stek til det er mykt (3-4 minutter).
  • Tilsett hjortekjøtt i pannen. Kok til brun, del den opp med en skje (5-7 minutter).
  • Tilsett krydder: Ha i salt, pepper, timian, paprika og chilipulver (hvis du vil ha det krydret). Bland godt.
  • Tilsett tomater og væske: Hell i hakkede tomater og buljong. Rør rundt, og la det så småkoke på lav varme i 10-15 minutter.
  • Server: Tilsett persille på toppen og server varm. Det er godt med ris, pasta, eller i en sandwich.

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *