Hjemmelaget knekkebrød
Dette hjemmelaget knekkebrødet er ikke bare en snack, det er en allsidig base for favorittpålegget ditt. Enten du liker det med ost, pålegg eller rett og slett med smør, løfter denne oppskriften ethvert måltid eller mellommåltid.
Laget med sunne ingredienser, er dette knekkebrødet spekket med smak og tekstur. Du kan tilpasse den ved å legge til frø, urter eller til og med krydder for å matche din smak. Den herlige crunchen og nøttesmaken gjør den til en perfekt følgesvenn til supper, salater eller som et lett måltid
Denne oppskriften er enkel å følge og lar deg eksperimentere med forskjellige smaker, og skaper en unik vri på tradisjonelle knekkebrød. I tillegg er det en fin måte å imponere familie og venner med hjemmelagde snacks.
Hjemmelaget knekkebrød
Course: Snacks4
stykker15
minutes20
minutes300
kcalIngredienser
2 kopper fullkornsmel
1 kopp blandede frø (som solsikke, sesamfrø og linfrø)
1 ts salt
1/2 kopp vann
1/4 kopp olivenolje
Valgfritt: urter eller krydder for smak
Veibeskrivelse
- Forvarm ovnen til 200°C og kle en stekeplate med bakepapir.
- en stor bolle kombinerer du hele kornmelet, blandede frø og salt.
- Hell i vannet og olivenolje, og bland til en deig dannes. Hvis ønskelig, tilsett urter eller krydder på dette stadiet.
- en lett melet overflate ruller du ut deigen til ca 1/8 tomme tykk. Skjær i ønskede former med en kniv eller kakeutstikker.
- Overfør de kuttede stykkene til det forberedte bakepapiret og stek i 15-20 minutter, eller til de er gyldenbrune og sprø.
- La knekkebrødene avkjøles helt før du oppbevarer dem i en lufttett beholder.