Hasselback poteter
|

Hasselback poteter

Opplev gleden av sprø, gyllenbrune Hasselback poteter. Denne svenskinspirerte retten gjør en enkel potet til et fantastisk midtpunkt som er sprø på utsiden og luftig på innsiden. Perfekt for å imponere gjester eller bare nyte en trøstende siderett hjemme.

Hasselback-poteter er tilsatt hvitløk- og urtesmak, noe som sikrer at hver skive er fullpakket med smak. Enten servert sammen med grillet kjøtt eller som et frittstående vegansk alternativ

Hvis du elsker sprø potetretter, vil du kanskje også prøve vår oppskrift på Bakte poteter med urter

Hasselback poteter

Hasselback poteter

Course: Snacks, Grønnsaker
Porsjoner

4

Forberedelsestid

15

minutes
Koketid

50

minutes
Kalorier

210

kcal

Ingredienser

  • 4 mellomstore rødbrune poteter

  • 4 ss olivenolje

  • 4 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 ts salt, juster etter smak

  • 1/2 ts sort pepper

  • 1 ts frisk rosmarin eller timian, hakket

  • 1/4 kopp revet parmesanost (valgfritt)

  • Fersk gressløk eller persille til pynt

Veibeskrivelse

  • Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 220°C.
  • Forbered potetene: Vask potetene grundig og tørk dem. Plasser en potet mellom to spisepinner eller håndtakene på to treskjeer.
  • Dette vil hindre deg i å skjære hele veien. Skjær poteten i tynne skiver, omtrent 1/8 tomme fra hverandre, og skape Hasselback-effekten.
  • Krydre: Bland olivenolje, hakket hvitløk, salt, pepper og urter i en liten bolle. Pensle denne blandingen sjenerøst over potetene, pass på å få den mellom skivene.
  • Stek: Legg potetene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stek i 45-50 minutter, eller til potetene er sprø på utsiden og møre inni. Hvis du bruker ost, dryss det på toppen i løpet av de siste 10 minuttene av steking.
  • Pynt og server: Når den er ferdig, ta den ut av ovnen, pynt med fersk gressløk eller persille og server varm.

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *