Glutenfri gulrotkake
Glutenfri gulrotkake er en tidløs klassiker som alle liker, enten du vil ha den som dessert eller å lage til en bursdagsfeiring, dette er noe enkelt å lage. Denne kaken er fuktig, smakfull og fullpakket med krydder som varmer sjelen.
Glutenfri gulrotkake som ikke bare er myk og luftig, men som også gir den herlige sødmen fra friske gulrøtter sammen med et hint av kanel. Denne glutenfrie gulrotkaken er en publikumsbehager som alle kan nyte, uavhengig av kostholdsbegrensninger.
Glutenfri gulrotkake
Course: Kaker12
Skiver20
minutes35
minutes290
kcalIngredienser
Finrevede gulrøtter: 220-250 gram
Mandelmel: 95-100 gram
Glutenfritt universalmel: 120-140 gram
Vegetabilsk olje: 110-120 gram
Granulert sukker: 200 gram
Knust ananas, drenert: 115-125 gram
Hakkede valnøtter eller pekannøtter (valgfritt): 50-60 gram
3 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts malt kanel
1/2 ts malt muskatnøtt
1/4 ts salt
Kremostefrosting til topping
Veibeskrivelse
- Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en 9×13 tommers stekepanne eller kle den med bakepapir.
- Bland tørre ingredienser: Kombiner mandelmel, glutenfritt universalmel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt i en bolle. Visp sammen til det er godt blandet.
- Bland våte ingredienser: I en annen bolle, visp sammen olje, sukker, egg og vaniljeekstrakt til det er kombinert. Rør inn revet gulrøtter og knust ananas.
- Kombiner ingrediensene: Tilsett gradvis de tørre ingrediensene til den våte blandingen, rør til den akkurat er blandet. Bland eventuelt hakkede nøtter.
- Stek: Hell røren i den tilberedte stekepannen og jevn toppen. Stek i 30-35 minutter eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut.
- Avkjøl og frost: La kaken avkjøles i formen i 10 minutter, og overfør den deretter til en rist for å avkjøles helt. Frost med kremostfrosting før servering.
| | |
| ||