Dampet biff bao buns
Har du lyst på myke, luftige bao buns med en solid vri? Disse dampede bao buns med biff ta med saftig, biff inn i søkelyset mørt, smakfullt og pakket inn i en sky som bolle. Perfekt for dim sum hjemme eller en koselig middag med en vri.
Dampet biff bao buns
Course: Middag, Kjøtt10
Buns1
hour20
minutes165
kcalIngredienser
Deig:
2 kopper allsidig mel
1 ss sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
3/4 kopp varmt vann
1 ss vegetabilsk olje
Bifffyll:
1 pund kjøttdeig
2 ss soyasaus
1 ss hoisinsaus
1 ss sesamolje
2 grønnløk, finhakket
1 ts fersk ingefær, revet
1 fedd hvitløk, hakket
Valgfritt: en klype femkrydderpulver for ekstra dybde
Instruksjoner
- Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Rør sakte inn det varme vannet og oljen til det dannes en deig. Elt deigen på en melet overflate i ca. 5 minutter til den er glatt og elastisk. Dekk til og la hvile i 30 minutter.
- Bland kjøttdeig, soyasaus, hoisinsaus, sesamolje, grønn løk, ingefær og hvitløk i en bolle. Bland til det er godt blandet. Tilsett eventuelt en klype femkrydderpulver for et subtilt aromatisk kick.
- Del deigen i 10 like store porsjoner. Rull hver del ut til en flat sirkel (ca. 10 cm i diameter). Legg en skje med biffblandingen i midten, og klem kantene sammen slik at de slutter tett.
- Legg hver bolle på et stykke bakepapir i en dampkurv. Dekk til og damp over kokende vann i 15-20 minutter, eller til deigen er luftig og biffen er gjennomstekt.
- Server varm med ekstra hoisinsaus, chilikrisp eller soyadipp ved siden av. Pynt eventuelt med fersk, hakket løk.
Dampet biff bao buns Oppskriftsbilder
| | |
| ||