bao buns
|

Dampet biff bao buns

Har du lyst på myke, luftige bao buns med en solid vri? Disse dampede bao buns med biff ta med saftig, biff inn i søkelyset mørt, smakfullt og pakket inn i en sky som bolle. Perfekt for dim sum hjemme eller en koselig middag med en vri.

Dampet biff bao buns

Dampet biff bao buns

Course: Middag, Kjøtt
Porsjoner

10

Buns
Forberedelsestid

1

hour 
Koketid

20

minutes
Kalorier

165

kcal

Ingredienser

  • Deig:

  • 2 kopper allsidig mel

  • 1 ss sukker

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 3/4 kopp varmt vann

  • 1 ss vegetabilsk olje

  • Bifffyll:

  • 1 pund kjøttdeig

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss hoisinsaus

  • 1 ss sesamolje

  • 2 grønnløk, finhakket

  • 1 ts fersk ingefær, revet

  • 1 fedd hvitløk, hakket

  • Valgfritt: en klype femkrydderpulver for ekstra dybde

Instruksjoner

  • Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Rør sakte inn det varme vannet og oljen til det dannes en deig. Elt deigen på en melet overflate i ca. 5 minutter til den er glatt og elastisk. Dekk til og la hvile i 30 minutter.
  • Bland kjøttdeig, soyasaus, hoisinsaus, sesamolje, grønn løk, ingefær og hvitløk i en bolle. Bland til det er godt blandet. Tilsett eventuelt en klype femkrydderpulver for et subtilt aromatisk kick.
  • Del deigen i 10 like store porsjoner. Rull hver del ut til en flat sirkel (ca. 10 cm i diameter). Legg en skje med biffblandingen i midten, og klem kantene sammen slik at de slutter tett.
  • Legg hver bolle på et stykke bakepapir i en dampkurv. Dekk til og damp over kokende vann i 15-20 minutter, eller til deigen er luftig og biffen er gjennomstekt.
  • Server varm med ekstra hoisinsaus, chilikrisp eller soyadipp ved siden av. Pynt eventuelt med fersk, hakket løk.

Dampet biff bao buns Oppskriftsbilder

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *