Bringebærpai

Bringebærpai

Ta med sommeren til bordet ditt med denne deilige bringebærpaien. Denne desserten har en flakete, gylden skorpe fylt med søte og syrlige friske bringebær. Det er den perfekte godbiten for piknik, familiesammenkomster, eller bare når du har lyst på noe fruktig og trøstende. Oppskriften er enkel og bruker hverdagslige ingredienser, noe som gjør det enkelt for både nybegynnere og erfarne bakere. Server den lun med en skje vaniljeis

Klassisk bringebærpai

En gyllen, hjemmelaget bringebærpai fylt med saftige bringebær og et hint av sitron, toppet med en flakete gitterskorpe.

Denne bringebærpaien fremhever friske bringebær i et forsiktig fortykket fyll i en smøraktig, flassende skorpe. Paien tar ca 1 time og 30 minutter å lage og serverer 8 personer.

Bringebærpai

Bringebærpai

Course: Dessert, Kaker
Porsjoner

8

Forberedelsestid

20

minutes
Koketid

45

minutes
Kalorier

320

kcal
Total tid

3

timer
Avkjølingstid

2

timer

Ingredienser

  • 5 kopper friske bringebær (eller frosne, tint og drenert)

  • ¾ kopp granulert sukker

  • 3 ss maisstivelse

  • 1 ss sitronsaft

  • ½ ts sitronskall

  • 1 pakke (2 skorper) kjølt paibunn eller hjemmelaget skorpe

  • 1 egg (til eggvask)

  • 1 ss grovt sukker (valgfritt, for topping)

Instruksjoner

  • Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
  • Forbered fyllet: Bland forsiktig bringebær, sukker, maisstivelse, sitronsaft og sitronskall i en stor bolle. La det sitte i 10 minutter.
  • Sett sammen paien: Rull ut en paibunn og legg den i en 9-tommers paiform. Hell bringebærfyllet jevnt i skorpen.
  • Legg til toppskorpen: Rull ut den andre skorpen og skjær i strimler for å lage et gittermønster over fyllet, eller dekk med en hel skorpe og skjær hull for damp.
  • Forsegl og børste: Forsegl kantene og krymp. Pensle toppen med sammenpisket egg og strø eventuelt over grovt sukker.
  • Stek: Stek i 40–45 minutter eller til skorpen er gyllenbrun og fyllet bobler. Hvis skorpen brunes for raskt, dekk kantene med folie.
  • Avkjøl: La paien avkjøles i minst 2 timer for å la fyllet stivne.
  • Server: Nyt for seg selv eller med pisket krem eller vaniljeis

sjekk lignende oppskrifter til Bringebærpai

Skogbærkake

Kvikklunsjkake

Rømmekake Med Epler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *