Bringebærkjeks
Bringebærkjeks er myke, smøraktige og fylt med lys bringebærsmak. Perfekt som en søt frokostgodbit, ettermiddagsmat eller dessert, de skaper en perfekt balanse mellom flassete kjekslag og saftig bærgodhet.
De er enkle å lage fra bunnen av og smaker fantastisk med en skvett glasur eller en klatt krem. Møre, gylne kjeks med ferske bringebær bakt inni – sprø på utsiden, myke og luftige på innsiden.
Bringebærkjeks
Course: Dessert, Høytid, Jul8
kjeks15
minutes18
minutes210
kcalIngredienser
2 kopper (240 g) universalmel
1 ss bakepulver
½ ts natron
½ ts salt
3 ss granulert sukker
½ kopp (115 g) usaltet smør, kaldt og i terninger
¾ kopp (180 ml) kjernemelk, kald
1 ts vaniljeekstrakt
¾ kopp (100 g) friske eller frosne bringebær (ikke tine hvis de er frosne)
Valgfritt: grovt sukker til topping
- Til glasuren (valgfritt)
½ kopp (60 g) melis
1–2 ts melk eller sitronsaft
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 220°C og kle en stekeplate med bakepapir.
- Bland tørre ingredienser: I en stor bolle, visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og sukker.
- Kutt i smør: Tilsett de kalde smørterningene og skjær det inn i melblandingen med en konditorkutter eller fingertuppene til blandingen minner om grove smuler.
- Tilsett våte ingredienser: Rør inn kjernemelken og vaniljeekstraktet til det akkurat er blandet. Ikke bland for mye.
- Brett inn bringebær: Vend forsiktig inn bringebærene, prøv å ikke knuse dem for mye.
- Form kjeks: Vend deigen over på et melet underlag. Klapp den inn i et 2,5 cm (1 tomme) tykt rektangel. Skjær ut rundinger med en kjekskutter eller glass.
- Stek: Legg kjeks på det tilberedte stekebrettet, la det være mellomrom. Dryss toppene med grovt sukker om ønskelig. Stek i 15–18 minutter eller til de er gyldenbrune.
- Tilsett glasur (valgfritt): Bland melis med melk eller sitronsaft og ringle over avkjølte kjeks