Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø
Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø er ikke bare næringsrikt, det er også en herlig måte å starte dagen på. Kombinasjonen av modne bananer, saftige bær og knasende chiafrø skaper en fantastisk tekstur og smak som får deg til å komme tilbake i sekunder.
Denne bakte havregryn er perfekt for å lage mat, slik at du kan nyte en sunn frokost hele uken. I tillegg er det en morsom måte å inkludere mer frukt og frø i morgenrutinen din. Den er naturlig søtet og bakt til perfeksjon, noe som resulterer i en varm, tilfredsstillende frokost som både er mettende og energigivende.
Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø
Course: Frokost6
10
minutes30
minutes180
kcalIngredienser
170 gram havregryn
1 moden banan, moset (ca. 120 gram)
150 gram blandede bær (ferske eller frosne)
15 gram chiafrø
480 ml melk (meieriprodukter eller ikke-meieriprodukter)
60 ml lønnesirup eller honning
5 ml vaniljeekstrakt
4 gram bakepulver
2 gram kanel
1 gram salt
Valgfritt pålegg: skivede bananer, ekstra bær eller nøtter (mengder ikke spesifisert)
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 175°C og smør en ildfast form lett.
- en stor bolle kombinerer du havregryn, chiafrø, bakepulver, kanel og salt.
- en annen bolle blander du den moste bananen, melken, lønnesirupen og vaniljeekstraktet til det er godt kombinert.
- Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og rør til de er helt blandet. Vend forsiktig inn de blandede bærene.
- Overfør blandingen til den tilberedte bakebollen og fordel den jevnt. Stek i 25-30 minutter eller til toppen er gyllen og stivnet.
- La den avkjøles litt før servering. Topp med ekstra bananskiver, bær eller nøtter om ønskelig.