Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø

Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø

Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø er ikke bare næringsrikt, det er også en herlig måte å starte dagen på. Kombinasjonen av modne bananer, saftige bær og knasende chiafrø skaper en fantastisk tekstur og smak som får deg til å komme tilbake i sekunder.

Denne bakte havregryn er perfekt for å lage mat, slik at du kan nyte en sunn frokost hele uken. I tillegg er det en morsom måte å inkludere mer frukt og frø i morgenrutinen din. Den er naturlig søtet og bakt til perfeksjon, noe som resulterer i en varm, tilfredsstillende frokost som både er mettende og energigivende.

Bakt havregryn
Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø

Bakt havregryn med bær, banan og chiafrø

Course: Frokost
Porsjoner

6

Forberedelsestid

10

minutes
Koketid

30

minutes
Kalorier

180

kcal

Ingredienser

  • 170 gram havregryn

  • 1 moden banan, moset (ca. 120 gram)

  • 150 gram blandede bær (ferske eller frosne)

  • 15 gram chiafrø

  • 480 ml melk (meieriprodukter eller ikke-meieriprodukter)

  • 60 ml lønnesirup eller honning

  • 5 ml vaniljeekstrakt

  • 4 gram bakepulver

  • 2 gram kanel

  • 1 gram salt

  • Valgfritt pålegg: skivede bananer, ekstra bær eller nøtter (mengder ikke spesifisert)

Instruksjoner

  • Forvarm ovnen til 175°C og smør en ildfast form lett.
  • en stor bolle kombinerer du havregryn, chiafrø, bakepulver, kanel og salt.
  • en annen bolle blander du den moste bananen, melken, lønnesirupen og vaniljeekstraktet til det er godt kombinert.
  • Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og rør til de er helt blandet. Vend forsiktig inn de blandede bærene.
  • Overfør blandingen til den tilberedte bakebollen og fordel den jevnt. Stek i 25-30 minutter eller til toppen er gyllen og stivnet.
  • La den avkjøles litt før servering. Topp med ekstra bananskiver, bær eller nøtter om ønskelig.

Lignende oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *