Asiatisk Taco
Gjør deg klar til å sprite opp tacokvelden med disse asiatisk taco med kylling! Denne oppskriften kombinerer Østens sterke smaker med tacoens klassiske komfort, og skaper en appetittvekkende rett som garantert vil imponere. Disse tacosene er perfekte for deg som elsker fusionskjøkken, og de har en kraftig og litt søtlig smak.
Disse tacoene er ikke bare gode på smak, de har også en herlig tekstur. Den møre kyllingen får selskap av en knasende slaw og en dråpe pikant saus. Enten du skal ha en uformell middag eller er ute etter et morsomt måltid på en hverdagskveld, er denne oppskriften allsidig og kan tilpasses med dine favorittpålegg.
Asiatisk Taco
Course: Snacks4
Tacos30
minutes10
minutes290
kcalIngredienser
500 gram kyllingbryst, i tynne skiver
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss honning
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts ingefær, revet
8 små mel- eller maistortillas
2 kopper grønnkål, strimlet
1 kopp gulrøtter, finhakket
1/4 kopp koriander, hakket
1/4 kopp grønn løk, i skiver
Sriracha eller chilisaus, til drypp
Limebåter, til servering
Veibeskrivelse
- Mariner kyllingen: Kombiner soyasaus, sesamolje, honning, hvitløk og ingefær i en bolle.
- Tilsett kyllingen i skiver og la den marinere i minst 30 minutter.
- Stek kyllingen: Varm opp en panne på middels høy varme. Tilsett den marinerte kyllingen og stek i ca 5-7 minutter, eller til den er gjennomstekt og lett brun.
- Tilbered slaw: Bland strimlet kål, gulrøtter, koriander og grønn løk i en separat bolle. Bland med en dæsj limejuice for ekstra smak.
- Sett sammen tacoene: Varm tortillaene i en tørr stekepanne eller mikrobølgeovn. Fyll hver tortilla med kokt kylling og topp med kålsalaten.
- Avslutt og server: Drypp Sriracha- eller chilisaus over tacoen, server med limebiter ved siden av, og nyt din deilige asiatisk-inspirerte kreasjon!